Staffars Seriers Blog: Godbitar från veckans sändning

01 april 2010

Godbitar från veckans sändning

En riktig serieklassiker kom in den här veckan. Jaques Tardis It was the war of the Trenches. Jag har väntat sedan 80-talet på att få läsa den här serien. Det var då jag fick läsa brottstycken av den i en Raw som jag kom över då. Jag har för mig att Drawn & Quarterly tryckte ett avsnitt i en av deras antologier under 90-talet också. Ordentligt rearchad och mycket med en svart humor som hjälper upp den annars rätt deprimerande historian. Tack Fantagraphics för den här boken.


På tal om klassiker så har Fabian Göransons adaption av August Strindbergs Inferno kommut ut i dagarna. Jag har bara gluttat i den än så länge men den känns som en väldigt fräsch bearbetning även om jag är lite trött på bruna färgskalor i serier just nu. Färgläggningen funkar dock skall jag erkänna. Läggs till påskläsningshögen.


Howard Chaykin har gjort en riktig Howard Chaykin-serie åt Marvel Max. Dominic Fortune innehåller mycket av det som man tänker att mannen som skapade American Flagg borde ha med i sin nästa serier. Staffar blev väldigt förtjust i miniserien och jag ser fram emot att läsa hela serien och inte bara första numret.


En manga som jag blev väldigt nyfiken på var Ristorante Paradiso som är ännu en nya mangor med lite vuxnare inriktning från Viz Ikki imprint. De har en väldigt hög "batting avarage" som baseballfantasterna skulle uttrycka det. Jag visar gärna runt de mangorna i butiken så ta och fråga nästa gång du är där.


Slutligen så kommer bröderna  Hernandez ut med varsitt album men för att göra saker lite komplicerat så är Jaimes album fortsättningen på Locas i mjukpärmar. Locas 4 innehåller Penny Century-serierna som han gjorde i mellan perioden mellan de senaste omgångarna av tidning en. Betos nya album High Soft Lisp räknas däremot som en vanligt serialbum i Love & Rockets serien. Det skall inte vara lätt.

1 kommentar:

  1. Ristorante Paradiso är fantastisk, som alla Natsume Ono/bassos verk. Viz satsning på serier från IKKI är deras största insats på den amerikanska mangamarknaden sedan de gav ut Moto Hagios A, A' och Banana Fish. Fantastiska serier med stor spännvidd. Jag frossar lyckligt i dem. Jag gick även tillbaka till Sexy Voice And Robo, som jag har ägt i åratal men aldrig kommit mig för att läsa förrän nu. Det känns som om de äntligen börjar komma tillbaka till PULP och Animerica Extra-tiden i sin utgivning.

    SvaraRadera