Staffars Seriers Blog: SPX-rapport

30 april 2010

SPX-rapport

Uj, fredag redan. Känns som SPX var i går. För att sammanfatta allt i en mening så var SPX en stor succé. Trots att askmolnet fick en del gäster som Dash Shaw, Melinda Gebbie samt Top Shelf att hålla sig hemma. Det känns lite tråkigt att säga det men de saknades inte även om det hade blivit trevligt om de dykt upp.

Lördagen började lite segt men sedan var det tryck gott och väl fram till kl 18-19 när det började lugna ned sig. Vid 19 var det en SPX-debut för mig. Vi hade en panel bestående av mig, Kåge från Comics Heaven och Olof från Serieplaneten. Tyvärr så var min planering lite bristfällig så jag fick hugga tag i Fredrik Strömberg och få honom till samtalsledare. Dessutom flög jag solo på mässan så jag innan SPX bett att få vara i försäljniningsrummet. Det visade sig dock vara ett enormt misstag då ljudnivån var bedrövlig och de som var intresserade kunde inte höra vad som sas och även vi som stod bredvid varandra hörde inte alltid vad våra panelmedlemmar sa. Samtidigt så kändes det rätt bra för alla deltagare och responsen från arrangörerna var positiva och pratar redan om en uppföljning på nästa års SPX fast med lite mer fokus på något specifikt ämne. Var oerhört kul att kunna prata lite med min kollega Kåge dessutom. Något vi gör alldeles för sällan. Höjdpunkten för  mig personligen var när Guy Delisle kom förbi bordet och satte sig och signera en stund. Oerhört trevlig och professionell människa som vi tyvärr hade alldeles för få böcker att signera. Hade jag vetat om att han inte skulle ha någon uppbackning av förlag hade jag beställt in travar.

Söndagen var betydligt lugnare och det kändes som om vi sålt det mesta av det bästa som vi hade med oss. Det hade kanske gått att sälja mer mer om jag släpat dit nya varor men det finns en gräns för hur mycket det är värt att arbeta. Vad som är trevligt under söndagen var att vi hade Peter Bergting som gäst som sålde original och lite annat. Det gick rätt bra för honom och det blev ett riktigt twitter-möte mellan honom, Johan Wanloo, Kim W Andersson och mig. Apropå Johan Wanloo var det en annan höjdpunkt att se honom agera ut det bästa från Hulk Hogan vs The Ultimate Warriors Wrestlemaniamatch.

SPX avslutades för min del med en middag där jag för första gången fick träffa de amerikanska gästerna vilket var väldigt trevligt. Vanligtvis är jag fastlås vid vårt försäljningsbord att jag sällan får möjligheten att säga hej och tacka dom för deras serier. Visst det går att gå på fester och sådant men jag jobbar för intensivt under den här helgen för att orka ta mig iväg till något event efteråt. Hade tänkt ta mig förbi otecknads vernissage men när jag kom till Telefonplan ville jag bara hem och sova.

Slutligen vill jag bara offentligt rikta mitt stora tack till Kristiina, Anders och Freddie som har gjort ett enormt jobb med att arrangera allt. Det känns som hela arrangemanget har gått från klarhet till klarhet de senaste åren och inte minst bordsplaneringen var utomordentlig i år. Flödet i lokalen var jättebra och de förbättringar på som ni pratade om på andra områden låter rätt. Nu gäller det bara för alla goda krafter att se till att arrangemanget når ut till allmänheten. För svenska SPX är för bra för att inte noteras i riksmedia.

Tacka alla mässdeltagare, försäljare och besökare för energin och gläjden som kommer att räcka lång i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar