Staffars Seriers Blog: Nyligen hemkommen

09 maj 2006

Nyligen hemkommen

Klockan är halv tolv och jag har nyligen kommit hem från jobbet. Brukar inte komma hem så här sent vanligtvis men Robert blev magsjuk och kunde inte avsluta annonsen som skulle bli inlämnad före lunch imorgon. Ni som kan våra öppettider förstår mycket väl att det är en omöjlighet.

Tack och lov var det mesta redan gjort på annonsen. Min uppgift blev till att sätta sig ned och försöka lista ut hur man gjorde en pratbubbla i Illustrator samt skriva till lite basfakta om var vi befinner oss. Basfaktan var lättare och tack genom google så hittade jag en väldigt fin manual om hur man fixade pratbubblor. Tyvärr medföljde inte färdighet i att göra det snyggt men slutresultatet blev OK i alla fall.

Därefter uppstod huvudvärken, materialet skulle in och vara under en viss mängd MB [gick precis när jag gjorde en PDF av det) över en viss mängd DPI [har ingen aning om hur jag kontrollerar det i en PDF] och en massa annat som var rena grekiskan för mig. Det var bara att försöka läsa i manualen, google och till slut chansa sig fram till vad som var rätt. Otroligt jobbigt att inte ha någon att fråga om det här så till slut gav jag upp och chansade på att jag gjort rätt. Får stiga upp tidigt imorgon så att jag har en chans att rätta till eventuella fel. Enda stressmoment där är att jag har ett ärende kl 11 som tar lite tid som jag inte kan missa så allt kör ihop sig som vanligt. Förhoppningsvis är Robert frisk imorgon så jag får möjlighet att slutföra postorderutskicket annars blir det väl till att jobba till halv elva imorgon med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar