Staffars Seriers Blog: Robert

25 maj 2006

Robert

Förra måndagen så fick vår goda vän och arbetskamrat Robert Weichbrodt en hjärtattack i butiken och gick bort. Sjukvårdare var på plats 15-20 minuter efter attacken men kunde inte rädda honom.Jag tog den här bilden av honom för ett par veckor sedan i förberedelse för att han skulle starta upp en recensionsblog här på sajten och visserligen är den lite suddig men jag tycker att den visar honom precis som han var här i butiken. I farten,lite full i fan och omringad av serier han gillade.

Robert jobbade hos oss inte fullt ett år men vi har känt honom längre än så. Vi hade honom länge som kollega först hos Metropolis och senare på Alvglans. Alltid lika glad och trevlig trots att vi i viss mån konkurrerade med varandra. Ett av mina första jobb som jag gjorde åt Staffar var att hämta upp de nya albumen och tidningarna från Epix som låg vägg i vägg med Metropolis och det var lite av höjdpunkten av veckan att dyka upp där och ställa sig och prata med Robert en stund innan man gav sig in till redaktionen. Hade jag haft koll på cocktail-timman på fredagarna hade jag nog aldrig börjat åt Staffar.

Ni som har besökt butiken de senaste månaderna måste ha upplevt hans effekt i butiken. Hur den har blivit luftigare och renare och tycker jag själv, bättre och det var bara bråkdelen av allt som vi hade planer på att genomföra. Jag hoppas och tror att flera av dom kommer vi att genomföra även om det nu kommer att ta betydligt längre tid att få saker gjorda. En naturkraft ersätter man inte så lätt.

En av de saker som ger mig tröst i allt det här är att jag passade på och tacka Robert för allt han gjorde både för butiken och för mig personligen medan han levde. Men jag vill ändå ta tillfället i akt och säga.

Tack Robert! Du gjorde själva livet bättre för att du fanns.

Staffan Dahlberg