Staffars Seriers Blog: Suck, jag bli så besviken

10 augusti 2007

Suck, jag bli så besviken

DC släppte den här meddelandet till oss i går kväll:
WildStorm/DC Comics regrets to announce that THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN: THE BLACK DOSSIER, by Alan Moore and Kevin O‚Neill, will only be published in the United States due to international copyright concerns and related issues.


Att man över huvud taget fick ett besked skall vi tacka Rich Johnstons "Lying i the Gutters" som i veckans kolumn tog upp det ryktet samt att redaktören för LOEG (och även den för DC strulande Boys tror jag), Scott Dunbier, har skickats hem.

Johnstons redovisning är rätt bra och det är väl värt att påpeka att de två första böckerna också de innehållit figurer som inte varit i public domain i USA och i resten av världen.

Detta sätter lite krokben för oss och får mig att förstå lite av det hat som Alan Moore känner mot DC. Även om jag förstår DCs rädsla då de som ett väldigt stort bokförlag är betydligt mer utsatta för stämningar som även om de vinner kostar stora belopp. Minns Jonah Hex-serien vs Winter Bros. Fast beslutet att publicera bara i USA känns lite som om de säger att "pengarna skall de ha men vi skiter i allt annat" Nu räknar jag med att vi skall kunna få tag på albumet på andra vägar än genom deras (och våran) huvuddistributör men det kan ta ett par veckor extra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar