Staffars Seriers Blog: Alla hjärtans dag serier

14 februari 2008

Alla hjärtans dag serier

Idag är det verkligen dags att läsa dina Linda och Valentin-album. Fast det är klart med tanke på vad alla annonser och annat går ut på så är det väl inte mer än rätt att vi på Staffars blir en del av hysterin. Så lite lästips utifrån dagens tema.

Början är enkel True Story Swear to God har varit en varit favorittidning väldigt länge. Kort uttryck serietecknare på amerikas västkus får ett uppdrag på Disneyworld i Florida (östkusten) möter där på en busshållplats sin livs stora kärlek som för att komplicera saker ytterligare kommer från Puerto Rico. Det som gör det här så väldigt trevligt och trovärdig är att det handlar om vuxna människor med bagage och svårigheter som komplicerar tillvaron. Väldigt varm och kärleksfull historia.

En svensk serie med förvånande mycket kärlek i sig är Elvis. Speciellt Keeping Harlem strong tycker jag visar på kärleken mellan de två huvudfigurerna.

Skall vi hoppa til Japan så är Maison Ikkoku ett måste. Mycket slapstick men samtidigt så har Rumiko Takahashi haft ett öga till detaljer i den här serien. Mycket tid att gått ut till att fundera kring tidsförloppet och hur mycket pengar en student har att leva på. Historien går i mångt och mycket ut på att en hyresgäst blir förälskad i sin hyresvärdinna. Hon måste dock mogna till tanken efter ett kort äktenskap där maken dog. Var fram tills dess att Yotsuba&! kom ut min absoluta favoritmanga.

En manga med lite himlen kan vänta tema är Tuxedo Gin. Strulig pojke dör av misstag men får chansen att återfödas som ett djur. Han väljer en pingvin för att hans kärle älskar pingviner och då får han chansen att vara hos henne och beskydda och allt det där. Mycket humor och skoj.

Står all gullighet dig upp i halsen? Då rekommenderar Smoke som kan sägas vara vuxen 2000AD action via Warren Ellis. Mycket våld och elakheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar