Staffars Seriers Blog: Previewsgenomgången klar

19 februari 2008

Previewsgenomgången klar

Vår genomgång av februarikatalogen finns nu uppe. Lite försenad på grund av min semester tidigare i månaden. Som vanligt så kommer det litet smakprov från genomgången. Den här gången är det jag som skriver i svart och Staffars tillägg i rött.

AARDVARK VANAHEIM

Glamourpuss #1
By Dave Sim
Comics Edition 24pgs, B&W Srp: $3.00
Fashion Edition 24pgs, B&W Srp: $3.00

Vad jag önskade att det här skulle vara bra. Dave Sim är en av de få serieskaparna som behärskar seriemediet till fullo. Att han nu kommer med en ny tidning efter Cerebus borde vara en anledning till att verkligen jubla. Tyvärr så är han vansinnig och det märks alltför mycket i hans senare verk. Nu har blivit intresserad av de klassiska äventyrsserierna och hur de är tecknade så en stor del av det första numret (som vi har till uppvisning i butiken) är en disussion om det som dock innehåller på tok för mycket text vilket är synd för Sims teckningar har aldrig varit vackrare. Den andra biten av första numret är en kortare "satir" över modevärlden som känns otroligt ointressant. (Tacka vet jag Ugly Betty.) Det är synd för jag vill verkligen att det här skall vara bra.

Fast det som intresserar Sim är inte så mycket de klassiska äventyrsserierna utan fastmer den fotorealistiska dagspresskolan, såsom den exemplifieras av främst Alex Raymond, Stan Drake samt Neil Adams. Stil, snarare än innehåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar