Staffars Seriers Blog: 5 snabba med Jonas från Albumförlaget

26 februari 2009

5 snabba med Jonas från Albumförlaget

Ett av förra årets verkligt trevliga nyheter var att ett litet svenskt förlag vågade satsa på något som hade försvunnit från den svenska seriemarknaden nämligen europeiska albumserier. Inte sedan Horst tid har det funnits någon återkommande utgivning av den typen av serier. En sak som jag uppskattar mycket är med vilken öppenhet Jonas pratar om det han gör och han försöker inte gömma hur mycket albumen verkligen säljer som den här tråden på serieforum visar.

1) Du har varit i gång i ett knappt ett år nu. Hur har det gått?

Det har gått bra, och jag har lärt mig massor. Ekonomiskt är det nästan en katastrof, men det hade jag räknat med första året. Finns det tillräckligt med intresse för den här typen av serier ?

2) Kan du beskriva lite kort vem du är och varför du startade.

Jag är en vanlig serieläsare/samlare som bor i Göteborg, men är född och uppväxt i Norrköping. Jag har ett helt vanligt jobb som speditör vid sidan om, eller rättare sagt så är jag förläggare vid sidan om mitt vanliga jobb.

3) Hur ser vårens utgivning ut?

I vår är tanken att ge ut Sir Arthur Benton, sedan ytterligare ett album, och efter det del 3 av Det Tredje Testamentet, men allt hänger ihop med hur försäljningen går, om jag ska ha råd att trycka.


4) Kommer vi att se dig på några mässor under året?

SPX09 i Stockholm har jag siktat in mig på, om det blir något där. Och Bok&Bibliotek i Göteborg är redan inbokad, tillsammans med Komika och Man av skugga förlag.

5) Slutligen, vilken serie var den senaste som gav dig en upplevelse?

Blacksad håller jag för att vara en av de bättre serier som nånsin har
givits ut i Sverige.

Du hittar hela deras utbud här inklusive Sir Arthur Benton som vi fick in i onsdags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar