Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

17 februari 2009

Godbitar från den senaste leveransen

En minimal sändning den här veckan (rena nyårsleveranserna) då vår huvuddistributör håller på att flytta sin distributionscentral över ett par delstater. Jag misstänker att det kommer att vara så den närmaste månaden. Det betyder inte att den här sändningen inte håller 4 stycken intressanta album (av 11!).



Det album som jag ser allra mest fram emot att få läsa är 20th Century Boys Bk 01. En historia av Naoki Urusawa som tidigare gjort Monster en av mina stora favoritmangor de senaste åren. Den här skall dock vara ännu bättre vilket gör mig väldigt nyfiken. En skillnad är dock att den här gången är det en SF-historia som berättas medan Monster är en rätt straight thriller. Vi fick in en annan Urusawa serie i den här sändningen nämligen Pluto Bk 1 som är en omarbetning av en tidigare Astro Boy-historia gjord av the God of Manga Osamu Tezuka.


Battlefields Bk 01 Night Witches är en av Garth Ennis krigsserier. Vad som är lite skönt med den här historien är den inte är lika "Gung Ho- Vilket äventyr krig är" som en del tidgiare utan mer än rätt mörk skildring, något som Ennis gör riktigt bra.



Slutligen så har vi fått in den sjätte och sista delen i IDW:s magnifika Terry & the Pirates utgivning. Jag är så lycklig över att äntligen ha Caniff-materialet komplett.

Du hittar som vanligt hela listan på vår nyinkommet-sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar