Staffars Seriers Blog: Gemstone i trubbel

27 februari 2009

Gemstone i trubbel

Det är ingen bra tid att vara Disney-fantast i USA just nu. Förlaget verkar ha stora ekonomiska problem med bland annat en stor skuld till tryckeriet för förlagets EC-volymer. De har även skurit ned personalen kraftigt. Idag när jag slängde ett getöga på kommande veckans faktura så möts jag av beskedet att alla nummer som vi väntar på av Uncle Scrooge och WDC har blivit strukna av förlaget.

Ägaren Steve Geppi som även äger och driver den största distributör för serier i USA verkar ha drabbats av ett enormt dåligt kassaflöde. Tydligen har han nu skulder på över 16 miljoner dollar.

Det ser inte ljust ut för Disneyserier i USA och det är rätt oroväckande för amerikanska seriemarknaden som helhet när den viktigaste länken i kedjan ser rätt svag ut. Nu tror jag att seriedistributionen är det som genererar pengar i Geppi-imperiet och Baseballslagsägande samt museum-drivande som i först hand kostar pengar. Jag har för mig att han äger lokal Baltimore-tidning också och det är ju en marknad som håller på att kollapsa i USA just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar