Staffars Seriers Blog: Veckan som gick

01 mars 2009

Veckan som gick

Vi tog oss äntligen över 2000 album vilket kändes skönt att passera. Mycket kvar att lägga in. Vi har börjat vår genomgång av yaoi-album och jag måste säga att det är ett oväntat roligt jobb. Det har blivit lite tråkigt att skriva in basuppgifter som titel, pris, förlag etc men yaoi-böckerna har dels oftast rätt roliga titlar och sedan ännu roligare baksidestexter på albumen. Dessutom är det uppenbart att skaparna försöker överträffa varandra med fånerier. Ta en sådan titel som Ruff Love som handlar om hur en älskad hund återföds som människa (fast med hundöron). Nästan så att jag vill läsa den. Saknar den lättfullheten bland dagens serietidningar fanns lite mer av den attityden under 90-talet och apropå det så har Fantagraphics just nu en omröstning om vilken serie de skall samla som album. Ta och gå dit och rösta för Crap är ni snälla. JR Williams serier passar väldigt bra in på den attityd som jag försöker beskriva.

Vi har även bytit ut mina rekommendationer på första sidan mot Håkans. Ta en titt på vad han gillar, till skillnad från mina rekommendationer så har Håkan bemödat sig med att skriva om albumen. Det är något jag försöker göra alltmer när jag lägger in album. Helst skulle jag vilja att vi gjorde de på de allra flesta men det är tidsmässigt inte möjligt så vi får nog bita i det sura äpplet och lägga in de produktbeskrivningar som förlagen förser oss med på de flesta album även om det ser lite enkelt ut. Bättre än bara basfakta i alla fall tror jag.

Jag tror inte att vi under den kommande veckan kommer att få upp så mycket i shoppen. Jag hoppas på att vi blir klara med yaoi-albumen men prenumerantutskicket skall ske den här veckan vilket tar ett par dagar. Dessutom är det ytterligare en liten sändning på gång. Misstänker att vi vilken vecka som helst kommer att bli överhopade av allt som Diamond inte lyckats leverera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar