Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

11 mars 2009

Godbitar från senaste leveransen

Äntligen så verkar det som om det börjar släppa i leveranserna. Det blev inte den enorma sändningen som jag förväntade mig men väldigt mycket mer än de senaste veckorna. Dessutom verkar det ha varit en temavecka då vi fick tre stycken klassiska återtryck den här veckan.

Vi börjar med den största och tyngsta samlingen av dom (bokstavligen) den kompletta samlingen av Humbug. Harvey Kurtzmans legendariska humormagasin som tyvärr bara kom ut i 12 nummer. Det här var Kurtzmans andra försök att återskapa Mad och han hade hjälp av flera klassika Mad-tecknare som Will Elder, Arnold Roth, Al Jaffee och Jack Davis. Det är en väldigt snygg utgåva med två inbundna böcker i en stilfull slipcase.

Complete Sam's Strip CoverEn serie som är känd från Knasen är Sam's Strip som nu för första gången har fått en komplett utgåva. Jag har rätt skojiga minnen av serien från min ungdom och vid en snabb genombläddring så noterar jag att det är en hel del strippar som jag inte har läst tidigare vilket känns kul. Ser fram emot att läsa om denna meta-serie som nog kommer att bli ännu roligare av att jag läst betydligt fler av serierna som parodieras än när jag hade som liten parvel.


Det tredje klassiska återtrycket är The Wolverton Bible som är illusterad version av gamla testamentet och uppenbarelseboken gjord av Basil Wolverton. Tyvärr är det inte Lena the Hyena som guidar oss genom bibeln utan det är en Wolverton som är inspirerad av Gustav Doré snarare än det vansinne som många älskar. De har dock i slutet i boken en hel del illustrationer och skämtteckningar som har humorn som bibelillustrationerna saknar.

Be a nose är en samling skissböcker av art (Maus) spiegelman. 3 stycken för att vara exakt och de visar på en väldigt lekfull sida som jag måste säga attraherar mig betydligt mer än de färdiga verk som jag har sett honom göra.

John Byrne har tyvärr de senaste åren blivit en rätt trist och lat serieskapare som bara gör det minsta möjliga i sina bilder. Därför är det kul att notera att han i Angel Blood and Trenches lagt ned lite möda på bilderna. Dessutom tror jag att det var ett bra beslut att de inte i tuschade utan publiceras i en skisstil som jag tycker är mycket attraktiv.


Perry Bible Almanac Cover
En av mina favoritwebbserier är the Perry Bible Fellowship. Nu har Dark Horse släppt det andra albumet, Almanack, med strippar och de har ändrat formatet lite till något som passar in med de klassika återtrycken som Terry & the Pirates, Little Orphan Annie m.fl. som vi ser komma ut just nu.

Transmetroplitan Bk 1 OmslagEn av de roligare Warren Ellis-serierna på Avatar är Anna Mercury som är en action-späckad historia där Avatar äntligen har parat ihop Ellis med en kompetent tecknare. För er som gillar SF där rödhåriga babes skjuter pistoler så är det här nog ett måste. Dessutom fick vi äntligen in den första boken i nyformateringen av Transmetropolitan vilket nog fortfarande är min favorit bland Ellis serier.

Slutligen har vi kompletterat de Ignatz-volymer som vi saknar. De finns dock inte med i webbshoppen då vi tänkte lägga in alla på en och samma gång så det blir lite lätthanterligt.

Som vanligt finns hela listan på nyinkommet-sidan samt i shoppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar