Staffars Seriers Blog: Skoj artikel om seriehandlare i Wired

27 februari 2009

Skoj artikel om seriehandlare i Wired

Det är inte ofta mitt yrke ges lite utrymme i medierna så det är alltid skoj när det kommer en underhållande artikel. Den här gången är det Wired som dels har fotat och dels ställt mer eller mindre intelligenta frågor. Nu fotade de mina kollegor på jobbet och hemma utifrån "deras hemliga identitet" vilket gör att man kanske kan acceptera frågor som "Vilken superhjälte skulle du vilja vara?". Det är i stort sett bara superhjältetitlar som nämndes förutom en person som verkade läsa annat. Av en händelse råkar hon vara flicka och dessutom Gary Panters dotter. Undrar om det finns ett samband där mellan vad som läses och ursprunget?

Kul för mig var att se interiörerna från andra seriebutiker och se om man kan sno några idéer till vår begränsade lokal. Hittade inte så många men de flesta butiker kändes som rätt coola ställen som jag gärna skulle vilja ha tid att titta runt i.

De frågor som jag uppskattade mest var dels den där de frågade vilka tidningar som har blivit mycket sämre. Det var huvudsakligen två titlar som nämndes. Jeph Loebs omgång av Ultimates och Amazing Spider-Man vars minnesförlust över sitt bröllop till Mary-Jane har fått nördar att gå i spinn.

Den andra frågan som jag gillade var när de frågade om det sämsta med att jobba i en seriebutik. Jag tror att mellan de 10 intervjuade personerna lyckades de täcka det flesta irriterande kundbeteenderna vilket givetvis inte skall ses som en kritik mot dig kära läsare. Du gör ju uppenbart inte de felen, eller hur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar