Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

24 februari 2009

Godbitar från senaste leveransen

Vi är mitt uppe i vår distributörs flytt vilket gör att det är minimala sändningar just nu. Det viktigaste som kom in den här veckan var Previews-katalogen men DCs avdelning är feltryckt vilket gör att vi kommer att skjuta upp vårt prenumerantutskick en vecka då det kommer att komma ett separattryck på den avdelningen.



En intressant bok den här veckan är Unlovable av Esther Pearl Watson. Mycket av det här materialet har tidigare publicerats i Bust Magazine. Stilmässigt tycker jag att det här passar in bland Sara Granérs, Nanna Johanssons eller för all del Nina Hemmingssons album. Inte så mycket serier utan mer individuella skämtteckningar. Till skillnad från de tidigare nämnda så finns här en genomgående berättelse om en tonårings liv. Tydligen så är boken baserat på en dagbok från 1985. Lite kul grepp.



Då det inte är så mycket den här veckan så vill jag passa på att uppmärksamma Swallow Me Whole av Nate Powell som var en av de bästa seriealbum jag har läst på mycket länge. Jag tycker den påminner en hel del om Mother Come Home (men utan den jobbiga drömsekvensen). En kort beskrivning av handlingen är att en ung tjej har liksom hennes bror mentala problem som manifesterar sig i OCD-beteenden och hallucinationer. Vad Powell lyckas mycket bra är fånga är just att fånga hallucinationerna och kontrastera de med hur personer runt omkring flickan inte förstår men är bekymrade över henne.



Daredevil the man without fear HC är en lite lyxigare utgåva av en miniserie skriven av Frank Miller och John Romita Jr. Den är gjord efter Millers första Hollywoodperiod och handlar om hur Matt Murduck utvecklas till Daredevil, ungefär som Daredevil Year One. Många kända figurer från Millers tidiga Daredevil-figurer medverkar som t.ex. Elektra.



Den populäraste serien i Showcase Presents serien från DC Superman Family kommer med sitt tredje album. Det är rätt charmiga 60-tals historier från tiden när serien egentligen bara var skoj med en massa bizarra äventyr.



Slutligen så har sista delen i Scholastics färgutgivning av Bone Crown of Horns kommit in.

Som vanligt hittar du hela listan över det som kommit in på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar