Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

12 oktober 2009

Godbitar från den senaste leveransen

Fredagsleverans betyder lästips på måndagar. Jag har väl nämnt att vi nu sänkt priset med 1 kr/$ (alltså inte igen utan vi sänkte redan i förra veckan, nu påminner jag bara om den)


Det går inte att börja den här genomgången utan att nämna att Planetary 27 äntligen har kommit in! Det har tagit alldeles för lång tid men till slut kom den ut. Jag gillade den här genomgången om vad som hänt under Planetarys publicering.


Det var över huvud taget länge sedan vi hade så här många tidningar att ställa upp i nyhetshyllan. Utöver Planetary så kom Buffy, Batman & Robin, Strange Tales och inte minst min favorit bland deckarserierna just nu, Criminal, in. Alla serier värda en titt av olika anledningar.


När det gäller album så är det tycker jag nog att den första volymen i den kompletta Bloom County-samlingen är mest värd att nämna först. Det skall bli oerhört kul att äntligen få läsa den serien komplett och i kronologisk ordning. De tidigare albumen var väldigt konstigt redigerade och överlappade till viss del varandra.


Best American Comics 2009 är ett urval av det som Charles Burns har ansett varit det bästa. En snabb genombläddring visar på ett väldigt bra urval av kvalitativa art Comics eller litterära serier om man föredrar den betäckningen. Vill du ge dig in på den amerikanska typen av "Galago-serier" är detta en väldigt bra startpunkt.


Grandeville är det senaste verket från Brian Talbots dator. Det här påminner vid en snabb titt om en deckarhistoria i Beatrix Potter-stil. Jag fick lite Mumiens blod-vibbar av den här med den stora skillnaden att istället för att utspela sig i en mänsklig värld så är det en fabel-värld historien utspelar sig i.


På tal om fabler så har de två senaste böckerna i Vertigos mest populära serie just nu kommit ut. Fast inte huvudserien Fables utan två sidostorys. Dels så kom den första prosaromanen (som även innehåller lite serier), Peter och Max ut och dels kom nästa del i den rabulistiska sagan om Jack of Fables.


Det senaste verket från Jiro Tanuguchis penna A Distant Neighborhood verkar vara väldigt spännande. Läs gärna Simons recension på albumet. Om jag kommer ihåg rätt är detta det album som togs upp i en fransk dokumentär om manga som SVT visade för ett par år sedan. Vuxen man som åker tillbaka till sin barndom.

Som vanligt finns allt i webbshoppen och på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar