Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

22 oktober 2009

Godbitar från den senaste leveransen

Äntligen så  fick en leverans på onsdag igen. Känns skönt att vara tillbaka i gamla gängor igen speciellt som vi skall åka till BLYG09 i helgen och behöver packa varor.


Vi börjar den här veckan med ett svenskt album. Lena Acckebo har gjort en Kvarteret Kniven och samlat ihop 20 års utgivning i Gud va hemskt!. Det är inte ett komplett  Ackebo-samling men mycket av det bästa och en del riktigt gammalt som Jalle Planka finns med.


En av mina favoritdagspresserier, Foxtrot har ju slutat att gå som daglig stripp och nu har vi fått in sista Treasury-samlingen Wrapped-Up Foxtrot med den. Lite sorgligt men det går ju att läsa om serien.


Lenore har bytt förlag från sin första utgivare, Slave Labor, till brittiska Titan Books. Lite märkligt men kan ha något att göra med att han enligt uppgift blivit sur på sitt första förlag. Nåja, Nu har de uppgraderat utförandet på böckerna genom att publicera den i färg och gett albumet hårda pärmar. Än så länge har bara det första albumet, Noogies kommit ut men de övriga kommer att komma.


En favorit från det tidiga 2000-talet bland de mer vardagsinriktade serierna var the Waiting Place som nu kommer samlad i en tjock volym. Dessutom har de djävlarna lagt till ett extra nummer eller epilog vilket irriterar kompletisten i mig. Jag minns att jag var väldigt förtjust i den miljö på den amerikanska landsbygden som dramat utpelas i. Hoppas att den når en ny publik nu för det förtjänar den.




Viz tycker jag har haft stora framgångar med sin serie av sk Signature books. Det har varit mycket kvalitativa mangor som publicerats där. Nu är det dags för nästa titel i den serien What a Wonderful World som märkligt nog publiceras som två olika böcker (Bk 1 och Bk 2) istället för i en tjock volym. Jag har inte hunnit läsa den ännu så allt jag kan säga om den är att det verkar vara små korta historier som bildar en enhet. Jag gillar känslan av staden jag får när jag bläddrar i den. Känns väldigt verklig.



Slutligen så har Warren Ellis fått göra en egen version av Conan i Wolfskin
hos Avatar. Något som han säkert har älskat då han fått göra den hos Avatar vilket innebär att han kan skriva in hur mycket ultravåld som helst. Omslaget ljuger inte om man säger så.

Hela listan på det som kom in finns som vanligt inlagt i webbshoppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar