Staffars Seriers Blog: Godbitar från veckans sändning

02 oktober 2009

Godbitar från veckans sändning

Det är slutet på månaden och följdaktligen dumpar förlagen en massa album på oss för att låta oss svälta under resten av månaden. Det har även dråsat in svenska album som jag tror att jag låter bli i den här uppdateringen utan kommer ta upp i en eget nyhetsbrev i nästa vecka.


Aya- the Secret Comes Out
av Marguerite Abouet och Clément Oubrerie

Den tredje delen av den här mycket charmiga såpa-serien om livet i en västsaharisk by. Mycket varmt berättat där även de personer som inte är alltför snälla får en rätt ok porträttering. Vore kul om Abouet kunde bli inbjuden till bokmässan nästa år.

Book of Genesis
av Robert Crumb

Robert Crumb ger sig på att tolka första Moseboken och gör ett väldigt gediget jobb med det, inklusive det nu obligatoriska efterordet och kommentarerna till vilka val han har gjort. Jag var lite skeptiskt när jag först hörde om projektet men efter att hållt den i min hand så känns detta som ytterligare en stor bok under 2009.


Buffy the Vampire Slayer Bk 05 Predators and Prey
av Jane Espenson mfl

Jane Espenson är väl mest känd som en av dom bästa manusförfattarna till just Buffy så det är kul att se de verkligen försöker vara nära en tv-säsong. Dessutom har det blivit förnyat med ytterligare en säsong i serieform hur nu det praktiskt kommer att gå till.


Power & Glory
av Howard Chaykin

Det här är en av de där mycket underhållande Howard Chaykin-historierna som han presterar då och då. Den har gången uppehåller han sig i superhjälteuniversumet i en stil som påminner om Warren Ellis och Garth Ennis men som han givetvis pionjerade. Våld och sex (snäll sådan) när det är som mest underhållande.


Sleeper Season 2
av Ed Brubaker och Sean Phillips

Det här skulle lika gärna vara en gangster-rulle om en polis som jobbar under cover. Men nu handlar det om en superhjälte som infiltrerar en superskurksorganisation. Jag var mycket förtjust i den här serien när det begav sig. Anslaget i serien var så klockrent med mycket tid som spenderades i skurkvärlden. Dessutom är detta en av de där historierna med superhjältar där superhjälteestestiken lyser med sin frånvaro utan snarare är superhjältebiten en krydda.


Trotsky HC
av Rick Geary

För alla kommunister där ute. Geary har under en lång tid jobbat med olika typer av biografier eller verkliga händelser som hans serie om viktorianska mord under en längre tid så förvänta er en helt ok läsning.


Upside Down World of Gustave Verbeek
av Gustave Verbeek

Jag älskar Sunday Press Books som gör böcker i format som väldigt få vill imitera. Verbeek är dessutom en väldigt intressant skapare att plocka upp av de tidigare serieskaparna. Skall man ge någon referens till vilken typ av serier det är fråga om så är det nog Wilson McCay och hans lekfullhet som kommer närmast.


Umbrella Academy Bk 02 Dallas
av Gerard Way och Gabriel Bá

En av de stora framgångarna förra året. En rätt personlig superhjälteserie av vad vi kallar kändisförfattare dvs någon som är huvudsakligen känd för sin verksamhet utanför serievärlden. Att de var riktigt bra skall jag erkänna var lite förvånande då de allra flesta av dom serierna brukar vara rätt mediokra.

Som vanligt finns allt i webbshoppen och på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar