Staffars Seriers Blog: Läsecirkeln- Tack för ikväll

15 oktober 2009

Läsecirkeln- Tack för ikväll

Väldigt trevlig kväll som vanligt i läsecirkelns tecken. Spirou var ämnet och det diskuterades mycket om Franquin och hans betydelse och konsensus var nog att hans period på serien är den kanon som alla efterförljande måste förhålla sig till. Försvarstal hölls lite för några av Fourniers album skall det erkännas. En av deltagarna visade upp ett nytt album från en bokserie där de låter etablerade serieskapare göra Spirou-serier i sin egen stil som såg väldigt spännande ut. Jag skulle gärna se en översättningen av det för det kändes för min del mer som en klassisk Spirouserie än de senaste åren modernisering.

Vi upptäckte att nästa månads möte krockar med flera stora serieevenemang, inklusive en stor serieutställning som ett par av deltagarna arbetar med så jag har beslutat att flytta fram mötet en vecka till den 12 november. Ämnet är som tidigare nämnt Frances och den nya vågen av kvinnliga serieekvilibrister.

1 kommentar:

  1. Här kan man kolla på de "nya" Spiroualbumen som görs av andra serieskapare än de som för närvarande ansvarar för den ordinarie serien. Gå gärna in och kolka på "La bande-annonce" (trailer) för albumen så får ni en bättre bild av dem.

    http://www.dupuis.com/catalogue/UK/s/1276/spirou_one-shot.html

    SvaraRadera