Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

19 oktober 2009

Godbitar från den senaste leveransen

Jag har kommit att avsky fredagsleveranserna. Känns så 10 år sedan. Vi får hoppas att det vänder snart möjligheten finns ju att det är temporärt nu när jullagren skall fyllas på.


Vi börjar idag med ett återtryck och starten av ett nytt förlag. Japanska Kodansha skall satsa i USA
och börjar med att ge sig på återutgivning av Akira Bk 1 och Ghost in the Shell. Vi har fortfarande Dark Horse utgåvan av GIST vilket gjorde att vi hoppade över den dyrare nyutgåvan.


Det känns lite märkligt att se serier som Hagbard som för mig fortfarande är lite av en slit-och-släng dagspresserie få deluxe-utgåva. Fast med det sagt skall det kul att läsa stripparna på engelska och jämföra med mitt minne av serien. Första boken i den här utgåvan samlar dagspresserier från 1973 till 1974 så det är en rejäl samling.


Family Secret är ett litet album vars beskrivning lät rätt intressant och fick mig att önska att jag kunde mer om nutida europeiska serier. Tydligen är han en rätt framgångsrik holländsk serietecknare som nu gjort en historia om familjeskelett och andra världskriget. Kul att se den här typen av serier översättas till engelska. Fick även en uppföljare i The Search som även den kom den här veckan.


ACT-I-VATE Primer har en av de mer bullshittiga säljttexterna som jag har sett de senaste åren. De utlovar en antologi i stil med Flight vars första delar var en trevlig idé hyggligt genomförd. Jag vet inte om avsaknaden av tema kommer att hjälpa eller stjälpa. Det återstår att se. Den ser rätt trevlig ut dock.


303 är en krigsserie av Garth Ennis men eftersom den här är gjord åt Avatar till skillnad från exempelvis Battlefields så är det betydligt mer splatter och den typen av serier. Förvänta er mer Adventres of the Rifle Brigade framför War Stories så att säga.


Air Bk 2 är en av Staffars favoriter bland Vertigo-serierna. Jag gillade första albumet även om jag var mer imponerad av skaparnas första samarbete Cairo. Flyggrädd flygvärdinna råkar ut för internationell konspirationer och parallella världar.


Vi började med ett återtryck och vi slutar med att vi tagit in ett antal sådana av Walking Dead. Hitzombieserien som vi nu utökar sortimentet med de inbundna albumen. 4 till att börja med med det femte på gång.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar