Staffars Seriers Blog: Godbitar från den senaste leveransen

31 oktober 2009

Godbitar från den senaste leveransen

Jag sitter på Stockholms spelkonvent och skriver det här. Är inte internet underbart. Jag har dock inte med mig några av de här serierna dit utan det är kvar i butiken för er konsumtion. Tillsammans med Håkan som ni inte får konsumera.


Det som jag känner mig mest spänd över att konsumera i läsväg den här veckan är Red Snow av Susumu Katsumata. Detta är ytterligare en av Drawn & Quarterlys 70-tals mangor och jag är väldigt svag för den blandning av Tezuka-insperarat gullighetstecknande och rå vardagsrealism. Den här utspelar sig dock inte i det moderna Japan utan tidigare och det är personlig utveckling som är temat. Ser oerhört snygg och och D&Qs enormt snygga design på boken gör den oerhört lockande.


Batman Monsters är en av de där mysko samlingarna som DC gör där de rafsar ihop ett antal äventyr på ett givet tema från olika tidsåldrar och gör en bok på det. Vad som lyfter den här är att i den här samligen så har de använt rätt bra författare som James Robinson och Warren Ellis. Väl värt om du bara vill läsa lite Batman utan att bry dig om kontinuiteten i de regelbundna tidningarna. Vill du ha något klassiskt så har The Killing Joke kommit i nyupplaga efter hur många år som helst.


Fransmän gillar pretentiösa saker och gör gärna flådiga utgåvor av böckerna. Bob Dylan Revisited Illustrated är ett exempel på det sista. Hela albumet är adaptioner och tolkningar av Dylans sånger. Något som jag gillade när jag bläddrade i det är att de utöver serierna tryckt orginaltexten så att man kan se vilka väl serietecknarna har gjort.


Det ser ut som en tanke att vi fick färdigt vår nya Groo-kategori i shoppen samtidigt som den nya miniserien Groo Hogs Of Horder dyker upp men det är rent slumpmässigt jag lovar. Att vi dessutom fått in ett helt nummer av Bart Simpson Comics som är tecknat och skrivet av Sergio Aragones är också det bara en slump.


Jag måste säga att omslaget på Weird Fishes fick mig intresserad. Den verkar vara en rätt rolig smått absurd historia och teckningsstilen är personlig och bra. Det här kan bli ännu en av de oväntat bra albumen som kommit ut det här året.


Slutligen så har nästa nya serie av Rumiko Takahashi, Rin-Ne blivit samlad i pappersform. Är väldigt spänd på att läsa den och se vad hon åstadkommit den här gången. När hon är på topp är hon bland de bästa tyvärr gick Inu-Yasha lite för mycket på tomgång för min smak men jag hoppas att det här är hennes stora återkomst till kvalitén. Det är lite kul att den här samlingen kommer ut nästan samtidigt som den första samlingen av hennes bok i Japan. Tror det är första gången som en så stor release ligger så nära varandra i utgivningen.

Allt ligger inlagt i webbshoppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar