Staffars Seriers Blog: Mini-SPX en uppföljning

31 oktober 2012

Mini-SPX en uppföljning

Jag i början av dagen.
Foto: Karl-Erik Lindkvist
Den 20 oktober så körde vi med kort varsel vårt första mini-spx. Det blev både en framgång och lite av ett misslyckande. Misslyckande så till vida att jag hade hoppats på fler besökare och fler fansin som kommit in. Huvudproblemet är som alltid att nå ut och jag hade bl.a. missat att lägga ut informationen på de två serieforum som finns.  Det är också tydligt att sociala medier har sina begränsningar och vi måste fundera på hur vi kan vara i folks medvetande.

Evenemanget krockade dessutom med 24-timmars serien vilket först såg ut som en bra kombination först mini-spx och sedan teckna serier i ett dygn. I efterhand vet jag att ett par fansinmänniskor satsade fullt ut på att teckna i stället.

Bordet vid dagens slut

Om vi bortser från mina lite för högt ställda förväntningar så var det annars jättetrevligt på flera sätt. Jag fick tre personer att göra sina första fansin vilket bara det känns som en stor framgång. Jag hade en otroligt trevlig dag i butiken med flera väldigt trevliga konversationer. Allt som allt så gav det mersmak och vi kommer att köra igen i februari och får hoppas på en lite större uppslutning då. Vi får välja ett datum som inte krockar med  något annat.


Något som är kul är att det har fortsatt att droppa in fansin efter SPX det gör att vi kommer att öppna upp en fansinavdelning vad det lider i vår webbshop. Behöver bara få folk att fylla i ett papper först som gör att vi vet vad vi är överens om. Återkommer om det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar