Staffars Seriers Blog: Aprilgenomgången färdig

18 april 2008

Aprilgenomgången färdig

Det har tagit lite tid men nu är både april-katalogen uppe och vår genomgång av den. Lite i senaste laget kanske men jag lovar att majkatalogen kommer att finnas uppe betydligt snabbare.

Som vanligt så kommer här ett smakprov från genomgången. Den här gången från Staffars penna.

ANIME WORKS
The Gorgeous Life Of Strawberry-Chan Volume 1 Gn
by Ai Morinaga
SC, 192pgs, B&W SRP: $11.99

Vad man än kan säga om Ai Morinaga så inte kan man påstå att hon använder normala huvudpersoner! Ett par som byter køn, en pojke som växlar mellan att se ut som nån slags mänsklig anka och totalsøt gosse, eller en flicka som behøver sova minst tio timmar per dygn, och här nu en groda??! Det här är iallafall den førsta av två envolymsmangor om grodan i fråga, och har du gillat My Heavenly Hockey Club, Your and My Secret eller Duck Prince så vill du nog inførskaffa denna! Dock, till skillnad från øvriga nämnda titlar så är den här betydligt mer episodisk, jag tror att den här volymen till och med innehåller 29 fristående episoder!

Resten av vår genomgång finner du här.

3 kommentarer:

  1. Strawberry-chan är nog en av de serier jag har skrattat mest åt någonsin. Den är så rå i sin humor att Ai Morinaga surt konstaterar i sitt efterord att hon har blivit misstänkt för att vara en grodplågare på grund av serien. Dessutom driver den hejdlöst och ganska rått med Boys Love-serier, eftersom den gick i den kursade BL-utgivaren Biblos enda tidning för shoujomanga, numera insomnade magasinet Zero Comics. En pärla!

    SvaraRadera
  2. Vad kul då måste jag läsa den när den kommer in. Annars håller jag just nu på med Fujoshi Rumi (Mousu Shoujo Otakei) av Natsumi Konjoh som är helt vansinnig och en väldigt skoj drift med Boys lovs-fangirlsen. Huvudpersonen påminner väldigt mycket om ett par av våra kunder.

    SvaraRadera
  3. Åh, Fujoshi Rumi är en pärla den med. I andra volymen började den kännas mer och mer riktad till tonårsotakukillar (går i samma tidning som High School Girls, så det var väl bara en tidsfråga...), så jag tappade intresset efter det. Men första volymen var jätterolig. Igenkänningshumorn i den är oslagbar, speciellt när man har lite perspektiv på det hela. Humorn i den och Strawberry-chan är lite annorlunda, då Rumi driver med otakuflickorna som läser serierna, och Strawberry-chan snarare driver med själva konceptet Boys Love.

    SvaraRadera