Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

17 april 2008

Godbitar från senaste leveransen

Man skulle nästan kunna tro att det är jul med tanke på hur få serier det var som kom den här veckan. Fast det var en del skoj med i den här sändningen.

Håkan lånade mig Dresdenböckerna förra hösten som jag kom att sluka rätt omgående. Riktigt underhållande modern fantasyserie om den enda levande praktiserande trollkarlen i Chicago som dras in i olika polisfall. Blev även en inte alltför lyckad TV-serie. Nu har den blivit tecknad serie och en mycket lyckad sådan mycket tack vare att det inte är en adaption utan författaren Jim Butcher skriver själv. Två tummar upp för Jim Butchers Dresden Files 1.

Vår svensk i mainstreams USAs serievärld, Peter Bergting har tecknat (snyggt som alltid) det fjärde albumet av Strange Girl.

Largo Winch Gn Vol 01 The Heir är en samling med den klassiska Dupuisserien från tidigt 90-tal. Actionserie av det gamla goda slaget.

När vi ändå är inne på serier av de gamla goda slaget så är Showcase Presents Legion Of Super Heroes Bk 02 ett exempel på superhjältenostalig som jag tycker om. Det är något oerhört tilltalande med den framtidsvärld som målas upp den är så ren och så enkel och så positiv.

Alla ni som gillar Invincible av Robert Kriman bör ta en titt på Noble Causes Archives av Jay Faerber som är en mycket bra indenpendent superhjälteserie. Det finns även ett drag av Astro City i serien ifråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar