Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

14 april 2008

Godbitar från senaste leveransen

Hej,

Sändningen kom in sent i fredags därför kommer uppdateringen först nu på måndag

Veckans stora serie alla kategorier är den andra volymen av Rabbi's cat vars första del var en av de största läsupplevelser jag haft de senaste åren. Av intresse kan vara att det här albumet förmodligen inte kommer att komma ut på svenska då Egmont verkar ha lagt ned sin vuxenutgivning av seriealbum.

På tal om personliga favoriter så fick vi in Willie & Joe Ww Ii Years Slipcase som är en komplett samling av ett otroligt tidsdokument. Bill Mauldlin var en soldat som hamnade på USAs armetidning under andra världskriget och fick teckna skämtteckningar om bassarnas liv. Han följde med i fält och var med dom i skyttegravarna och detta skildrade han med hjärtat hos dom och mot officerarna vilket bland annat ledde till att han kallades in till General Patton för en utskällning.

Edison Steelheads Lost Portfolio är en samling från Renee Frenchs penna. Den är i miniformat så det kan vara bra att fråga efter den om du inte ser den i butiken.

Howie Action Comics var en ny bekantskap för mig som jag tycker påminner lite om Johnny Ryans och Ivan Brunettis humor. Betydligt närmare Ryan i teckninsstilen. Det gjorde mig lite glad att läsa det här albumet dessutom då den påminde om en typ av serier från 90-talet som jag saknar dvs undergroundserier som bara vill roa.

Hellboy Library Ed Hc är ett praktverk som verkligen borde tilltala alla som vill ha en riktigt bra utgåva av Hellboy. Oversized och praktfullt utfört med tygomslag på hårda pärmar , samlar dessutom två volymer åt gången vilket gör att priset känns överkomligt tycker jag.

Haunted är ett soloalbum från Philippe Dupuy som annars är mest känd för Mr Jean tillsammans med Charles Berberian.

Peoples History Of American Empire Sc Ed
har jag inte gett mig på ännu men den verkar en intressant genomgång av olika smutsfläckar i amerikansk historia.

Som vanligt hittar du hela listan på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar