Staffars Seriers Blog: Egmont tar över en del av Mangismos titlar

18 januari 2008

Egmont tar över en del av Mangismos titlar

Vi fick ett pressmeddelande idag om att Egmont Kärnan kommer att slutföra en del av de titlar som Mangismo gav ut. Det är ett intressant drag från Egmont och vad jag har kunnat se, det första livstecknet från Peter Sparring sedan hans flytt dit. Egmonts mangautgivning får nu ett rejält tillskott och rätt nödvändigt då den faktiskt varit rätt oinspirerade. Trevligt att se att en del serier blir avslutade även om vi hemskt gärna hade sålt de amerikanska albumen till de som ville läsa slutet.

Det titlar som de köper över är:
Kare First Love från nr 9, Hellsing fr. nr 7, I.N.V.U. fr. nr 4, Chrono Crusade fr. nr 6 samt Samurai Deeper Kyo fr. nr 23. Releasedatum för de böckerna är den 7:e mars så jag antar att vi kommer ha dom hos oss veckan efter.

Den titlel som jag höjer lite på ögonbrynen för att de väljer att fortsätta med är Chrono Crusade som jag inte hade förväntat mig att den skulle sälja särskilt bra på svenska marknaden men den fyller nog kanske ett behov av lite mer actionbetonad tonårsmanga.

De titlar som inte kommer att komma är Basara och Gravitation. Inte mycket att säga om det. Basara är en av de titlar som jag aldrig har förstått varför de har givit ut på svenska när det finns så mycket bättre att välja. Med tanke på att det bara är en volym kvar av Gravitation så är jag lite förvånad över att de inte avslutar den men det kan finnas många anledningar till det som exempelvis att rättighetsinnehavarna kräver att man ger ut serien från början. Där är i alla fall något som vi kan sälja den amerikanska boken till fansen.