Staffars Seriers Blog: Previewsgenomgång

17 januari 2008

Previewsgenomgång

Vår genomgång av januarikatalogen finns uppe nu i previewsavdelningen. Lite annorlunda den här gången då Staffar fick fullt upp med annat. Vi har ett smakprov på vad Håkan (som skriver i grön av någon anledning som jag har bestämt) och jag bl.a. skriver om.

New Frontier: The Lost Chapter
Written by Darwyn Cooke
Art by Cooke, J. Bone & David Bullock
On sale March 2 FC, 48 pgs,
no ads, $4.99 US

Oh! Mer Darwyn Cooke serier även om han inte tecknar allt själv den här gången. Tydligen så använde de hans New Frontier som material för en tecknad långfilm. Kul, och jag blir tvungen att köpa den här för att hålla min New Frontier-samling komplett.

Det jag sett från filmen har gjort mig väldigt sugen på mer New Frontier-material. Synd bara att den här one-shoten kommer ut efter filmen. Väntan är svår.

UPPDATERING
Det visar sig att Staffar har skrivit några texter bland annat den här:

Largo Winch Vol 1: The Heir GN
by Van Hamme & Francq
SC, 96pgs, PC    SRP: $19.95


Det senaste året har två andra av van Hammes serier kommit på engelska, XIII, i en trippelvolym från Marvel, samt Thorgal i ett par dubbelvolymer från Cinebook. Nu är det äntligen dags før Largo Winch, även den i form av dubbelvolymer. Den här mycket trevliga äventyrsserien skiljer sig något från dom øvriga nämnda, då ett antal av historierna først publicerades som romaner innan van Hamme återanvände och anpassade meterialet, väldigt väl kompletterad av Philippe Francqs semirealisktiska teckningar.
Merparten av den här serien har publicerats
på svenska i X9, dock då i svart/vitt och uppdelat på två nummer per album. Før dom av er som har det allra minsta intresse av konspirations- och/eller äventyrsserier kan jag bara å det varmaste rekommendera den här serien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar