Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

07 januari 2008

Godbitar från senaste leveransen

God fortsättning på det nya året. Förra veckans sändning dök äntligen upp idag och förhoppningsvis så kommer det nu att rulla på som vanligt igen. Vi kommer att skicka iväg prenumerantpaketen imorgon eller möjligtvis på onsdag.

Godbitar den här veckan innefattar bland annat mjukpärmsutgåvan av Pride of Bagdhad som jag inte läst själv men som Staffar prisade väldigt mycket när hårdpärmsutgåvan kom förra året. Tydligen så är det en rätt originell serie som ett lejon på rymmen från Baghdads zoo som fungerar som en metafor för hela Irak-kriget. En annan serie som Staffar tyckte mycket bra om var Midnight Sun som nu kommer i pocket utgåva. Jag har plockat på mig båda för att läsa och kommer förmodligen att rapportera om det här i bloggen senare i veckan.

Okko Cycle Of Water Hc ser väldigt spännande ut och kommer från förlaget som gav ut Mouse Guard vilket gör mig extra nyfiken på den. Tyvärr är väl inte allt därifrån bra men den här ser tillräckligt bra ut för att jag skall läsa den.

Mycket manga är det den här veckan vilket är väl ett passande sätt att börja året på. Av det som jag läser så kommer Iron Wok Jan med sin sista del den här veckan. En annan gammal goding som inte kommer med sin sista del är Path of the Assassin. Den serien började som en Hong kong version av Lone Wolf & Cub (som är som en Akira Kurusawa-film) men har på senare tid utvecklats till att bli betydligt mer episk i historien och man kan se hur Koike och Kojima växer som serieskapare under resans gång.

Sedan så fick vi in min favorittrio av sportmanga Hikaru No Go, Prince Of Tennis och Whistle som alla är riktigt trevlig underhållning.

Ett par nya mangaserier kom in också men det överlåter jag till Staffar att skriva om.

Som vanligt så hittar du hela veckosändningen på senaste-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar