Staffars Seriers Blog: Blankets omvärderad

02 december 2007

Blankets omvärderad

Ibland läser man saker som får en att omvärdera serier. På ett av de internetforum som jag hänger så började de diskutera bra serier som de aldrig läst. En av de serier som kom upp var Blankets av Craig Thompson. Jag har alltid varit lite besviken på den serien som jag tyckte inte gav svar på det som jag trodde att boken handlade om, vilket även en del andra var. Framför allt så var det den uppmärksamhet som boken fått som väckte förundran. En person förklarade det hela med:
BLANKETS does really resonate for people who grew up in shitty small town America, and I think that got people started talking about it.
Det fick det hela att klicka för mig och jag kunde se boken på helt nytt sätt. Tidigare har jag läst den som om den handlar om hur huvudfiguren tappar sin tro och varit besviken på att Thompson inte förklarar mer ingående varför detta sker. Nu förstår jag varför den biten inte finns med. Detta är inte intressant i skildrandet av upplevelsen av en småstad utan bara det faktum att man tar sig ut därifrån och upplever andra saker gör att man ändras som person. Därmed inte sagt att jag inte vill läsa mer ingående om varför huvudpersonen tappar sin tro men det är inte det som Blankets handlar om utan om vikten att uppleva nya saker och miljöer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar