Staffars Seriers Blog: SVD tipsar om kommande böcker men ingen nämner serier

08 december 2007

SVD tipsar om kommande böcker men ingen nämner serier

SVD frågar några bokhandlare om de kommande bokutgivningen. Ingen av dom nämner serier så här är ett par tips från vårens bokutgivning.

Januari:
Liv Strömquist, Einsteins fru, Ordfront/Galago
Livs första album var i mitt tycke en rätt ensidig vänsterbok med enstaka roligheter i. Väldigt punkig i stilen och därmed en rätt rörig läsupplevelse. Hon har därefter vuxit rätt mycket i mina ögon och har förmått att lyfta blicken från dogmer till det absurda i tillvaron. Jag är mycket spänd på att få se vad hon nu kommer att åstadkomma.

Mars:
Li Österberg, Det är inte så här det ska vara, Komika
Det är serier som publicerats i Österbergs fansin Agnosis med åtminstone en historia som har tillkommit. Jag tycker att dessa serier är snäppet vassare än de serier hon gör tillsammans med Patrick Rochling. Österberg är betydligt mer formsäker och bättre serieskapare själv än när hon måste anpassa sig till någon annans manus. Historierna är inte lika "konstruerade" som en del av Johanna-historierna har varit och närvaron är betydligt större.

April:
Christoffer Nielsen, Två trötta typer, Kartago
Känd från bl.a. Rocky. Jag har alltid gillat brutalhumorn hos Nielsen och saknar serien i Rocky Magasinet.

Finns givetvis mer som kommer i vår, ett par av Komikas europiska översättnignar verkar spännande men där har det strulat så mycket att jag väntar tills de dyker upp innan jag talar om dom. Galago har även de ett par intressanta böcker som jag vill läsa som Simons 120 dagar och Galago int men som jag vill se innar jag hypar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar