Staffars Seriers Blog: Dags för seriefrimärken igen

19 september 2008

Dags för seriefrimärken igen

Till och från blir det serietema bland motiven på frimärkena och nu ära
det dags igen. De som fått äran att göra frimärken är, Charlie Christensen (Arne Anka), Åsa Ekström, Nina Hemmingsson, Marin Kellerman (Rocky), Ulf Lundkvist (Assar), Lars Mortimer (Hälge), Cecilia Torudd (Ensamma mamman)

Hmmm, en av de här är inte som de andra. Med tanke på vilka etablerade namn som finns representerade så sticker Åsa Ekströms namn ut väldigt mycket men hon får väl sägas representera framtiden på ett litet metaforiskt sätt. Samtidigt så slår det mig att det är lite svårt att byta ut henne mot en annan tjej, speciellt om man utgår från det som publiceras idag. Det är egentligen bara Lena Ackebo, Åsa Grennvall eller Anneli Furmark som jag tycker borde vara aktuella bland de som gör seriealbum vilket känns rätt magert egentligen. Det är en generation kvinnliga serietecknare på väg men inget av dom har fått något större genomslag. Hmm, kanske Liv Strömkvist när jag tänker på det hela men jag misstänker att hon är lite för politisk för posten.

Nåja, kul att se att Hälge får ta plats bland de stora. Här i storstan talas det rätt tyst om den men jag tror den betyder väldigt mycket för alla de ställen med mer träd än folk. Man kanske kan se den som deras Rocky. Mortimer blev ju till och med intervjuad av DN.

För er som vill få några frimärken autograferade så har postmuseumet på Lilla Nygatan 6 (T-bana Gamla Stan) signering enligt följande

Torsdag 25 septemer
12.00 - 13.30 Ulf Lundkvist och Åsa Ekström

Lördag 27 september
12.00 - 14.00 Åsa Ekström

Grattis till alla deltagare o ch jag skall se till och skaffa ett ark till min samling.

4 kommentarer:

 1. Inger Edelfeldt!
  ...skulle fått göra ett frimärke, tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Hade du frågat mig för tio år sedan hade jag sagt att Edelfeldt skulle ha varit självskriven. Nu är det dock väldigt länge sedan hon gjorde en serie och de hon gjorde lever inte riktigt kvar i folks medvetande som exempelvis Ensamma Mamman gör.

  SvaraRadera
 3. Helt riktigt.

  Men det hade blivit ett attans snyggt frimärke.

  SvaraRadera
 4. Det är det inget tvivel om.

  Önskar någon kunde övertala henne att skita i det här prosaförfattandet och göra något vettigt istället. ^_^

  SvaraRadera