Staffars Seriers Blog: September månads genomgång av Previews är färdig

15 september 2008

September månads genomgång av Previews är färdig

Den här månaden så chokar vi med hela två stycken smakprov. Först en text av MIG och ingen annan:

Sir Apropos Of Nothing #1
Peter David (w) Robin Riggs (a) Riggs, Joe Corroney (c)
FC 32 pages $3.99

Peter David har förutom sin karriär som superhjälteförfattare även en karriär som prosaförfattare som huvudsakligen består av filmadaptioner och Star Trek-romaner. Sir Apropos är dock hans egna romanskapelse som nu blir serie men som tack och lov inte är en adaption (som är rätt ointressant tycker jag) utan nytt material. Jag tycker om att det är en humoristisk fantasyserie, de brukar sällan vara dåliga i händerna på någorlunda kompetenta manusförfattare (och David är bättre än så).Sedan en av STAFFAR:

Lady S. Volume 1: Here's To Suzie! Gn
by Jean Van Hamme & Philippe Aymond
SC, 96pgs, FC SRP: $19.95

Hmm, en till actionserie skriven av Largo Winchs Jean Van Hamme, denna gång om en kvinnlig spion. Aymond är ännu en av dom traditionellt realistiska europeiska tecknarna, något som innebär en stil som väl passar Van Hammes drivna manus. I likhet med en hel del andra Cinebook-volymer så blir det två abum i ett, i denna førsta volym då dom två førsta delarna. Måste dock säga att jag ser mer fram emot nästa album, då den tredje franska volymen utspelar sig i vinter-Stockholm! ^_^Du hittar hela vår genomgång här och från previews-sidan.

4 kommentarer:

 1. Staffar, du vet väl om att Lady S går i X9?

  Stockholmsäventyret var kul, fast med mer snö än vi haft på Nobeldagen på flera år. Och miljöerna (de jag kände igen - jag har exempelvis inte varit i amerikanske ambassadörens residens) var bra tecknade, jag tror Aymond måste ha varit här och skissat.

  SvaraRadera
 2. Det hade inte jag koll på i alla fall. Kul att se att de förnyat sig så mycket. Borde kanske ta en titt i hyllan på vad som försegår i de svenska tidningarna.

  SvaraRadera
 3. Kanske det. De har rätt mycket franskbelgiska äventyrsserier i X9 numera.

  SvaraRadera
 4. Heh, jag blandade ihop saker och ting. Hade för mig att jag hade valt ut en av Staffars mangatexter. Fransk/Belgiskt i X9 är ju inte någon större överaskning.

  SvaraRadera