Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

10 september 2008

Godbitar från senaste leveransen

Ännu en leverans med ett lågt antal nya titlar till hyllan. Räknar väl med bli överhöst rätt snart med massor av tidningar. Det finns en del rätt skojiga titlar i sammanhanget. Fast särskilt skoj kan man inte säga att American Widow Hc är, snarare allvarstyngd. Det är en självbiografisk historia om en änkas upplevelse kring elfte september tragedin. Hur hon slits mellan folks välvilja och frustration över utlovad hjälp som inte kommer eller som fastnar i byråkrati. Rakt berättad och rätt snyggt tecknad av en nykomling.

Good Neighbors HC 01 Kin är ytterligare en i raden av ungdomsromaner som har blivit seriealbum gjorda av etablerade serieskapare. I det här fallet är det Ted Nafieh som har illusterrat något som författaren till The spiderwick chronicles har skrivit. Lite mer realistisk stil på teckningarna än vad jag är van och se från Nafieh men trevligt.

Lika välkommen som alltid är det nya albumet av Krazy & Ignatz. Serienostalgi och kulturgärning i ett.

Shooting War är ett album som har fått lite uppmärksamhet utanför seriesfären pga av sitt ämne, krigsjournalism. Har inte hunnit mer än att glutta på den men jag tror mig se vad de uppskattar.

Som vanligt hittar du hela listan på nyinkommet-sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar