Staffars Seriers Blog: Kom igen slöförlag, skärp er

30 september 2008

Kom igen slöförlag, skärp er

I går kväll gjorde jag något som jag undrar så här idag om det var förhastat. På en prominent svensk serieblogg gjordes det reklam för ett nytt svenskt seriealbum som ser väldigt spännande ut. Tydligen finns albumet ute i nätbokhandeln då det länkades dit.

Vi har dock inte fått chansen att köpa in det, jag vet inte när vi får chansen att köpa in det vi vår distributör för svenska serier. Den enda anledningen till att jag känner till den över huvud taget är att jag har läst om det på den nämnda seriebloggen och att vi har fått frågor om det här albumet från kunder som vill köpa det. Så hänvisningen till nätbokhandeln känns som ett stort uppsträckt finger mot oss.

[Historia om en ung serietecknare som gör bort sig borttagen]

Fast det här med serieböcker som vi inte har tillgång till är större än det aktuella förlaget. Seriefrämjandet har under ett antal år gett ut böcker varav en del som vi varit mycket intresserade av köpa vilket vi även har förmedlat till dom. I går fick jag reda på att de kommer ut med en prisguide i konkurrens med Alvglans seriekatalog. Något som bara dök upp på marknaden. Den skall tydligen sakna all typ av uppgifter förutom titel och pris. Det fick mig att titta på vad nätbokhandeln hade av deras album. De hade ett antal varav den stora merparten av dom har vi inte blivit erbjudna att köpa in.

Det enda jag vill egentligen är att få köpa in svenska seriealbum samtidigt som de levereras till natbokhandlarna. Förstår inte varför det är så svårt.

2 kommentarer:

  1. Uruselt beteende av serietecknaren! Vem är det som vi ska bojkotta?

    SvaraRadera
  2. Det kommer jag inte att tala om. Min irritation är inte någon annans och jag tror inte på bojkott för vad jag hoppas var ungdomligt oförstånd.

    Köp de serier som du tycker är bra och strunta i allt annat.

    SvaraRadera