Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

30 september 2008

Godbitar från senaste leveransen

Då jag åker till Japan imorgon onsdag. och lämnar över skötseln av butiken till Håkan och Staffar så tänkte jag bespara dom lite arbete och skicka ut den här listan redan idag. Det är en hel del intressanta och skojiga titlar som finns med i den här sändningen som jag av ren lathet tar i alfabetisk ordning.

Först ut är en serieroman från Vertigo av det nya slaget. Där man tidigare satsade på fantasy från Vertigo så finns det numera en betydligt större bredd i deras utbud. Alcoholic Hc handlar just om om en alkoholist och hans väg tillbaka. Jag ser oerhört mycket fram att få läsa den när jag kommer tillbaka från Japan.

En de där serierna som bara smög på sig och som var oerhört skoj att läsa för att det var så annorlunda var den semi-biografiska serien om Aya från Västafrika. Nu har det andra albumet kommit in och jag är ohört spänd på vad Aya of Yop City skall hitta på.

En av de bästa sammanställningarna över vad som ges ut inom den litterära delen av serien är Best American Comics Hc 2008 som redigeras av Linda Barry det här året. Den här serien kännetecknas av ett väldigt bra urval med en del lite udda men alltid väldigt bra serier.

Boys Bk 03 är den här veckans utflykt i ultravåld och svart humor. Garth Ennis tar heder och ära av superhjältar och leverar en rätt söt liten kärlekshistoria dessutom.

På tal om Vertigo-romaner så kommer en av de bästa i en mjukpärmsutgåva. Cairo Sc är en modern saga i Tusen och en natt-stil. Djinner, modiga äventyrare och monster i en rätt skoj blandning. Hmm, sa jag att de hade vardagsnära historier? Det finns det, jag lovar. ^_^

En av de mangor som gett mig en riktig kick när jag läste första boken var Gantz. Jag hoppas så att den fortsätter att vara bra i bok 2.

En av de få överlevande serietidningarna från Fantagrphics glada 90-tal, Meat Cake, kommer med sitt sjuttonde nummer.

Top Ten Season Two är något som jag inte ritkigt trodde att jag skulle få se men inte så att jag klagar. Tecknarparet Gene Ha och Zander Cannon tar och gör hela arbetet den här gången dvs både skriver och tecknar.

Som vanligt hittar du hela listan över vad som kommit in på nyinkommet-sidan.

2 kommentarer:

  1. Japan igen? Var du inte där tidigare i år eller har jag blandat ihop det?

    SvaraRadera
  2. Det stämmer. Samma plats och samma trevliga personer igen.

    SvaraRadera