Staffars Seriers Blog: Godbitar från senaste leveransen

25 september 2008

Godbitar från senaste leveransen

Woot, en megasändning med skojsiga saker. Skynda fynda som det så vackert heter på säljarspråk. Vi tar listan i alfabetiskt ordning och börjar med att det äntligen har kommit ett nytt album med 100 Bullets (Bk 12 Dirty). Det är lite märkligt hur så många andra Vertigo-serier ligger tätt inpå sin tidningsutgivning men att vi får vänta länge på 100 Bullets.

Hellboy-universumet utökas med Abe Sapien Bk 01 The Drowning. Det börjar bli en hel del album i det universumet nu.

Back To Brooklyn 1 är Garth Ennis nyaste hårdkokta kriminalhistoria. I smakproven när vi fick se när vi skulle beställa den här titeln fick jag en känsla av att det här är en av Ennis Punisher-historier utan Punisher. Är det bara hälften så bra som det kommer det att bli skoj.

Det album som vi har haft flest frågor om under de senaste åren har äntligen kommit in. Berlin Bk 2 City of Smoke har tagit 8 år att göra och det är värt all väntan.

Warren Ellis har haft ett antal nya projekt från Avatar. Black Summer TP är den senaste ultravåldshistorien därifrån som alltid kryddad med Ellis svarta humor.

En av mina stora favoriter alla kategorier när det gäller serier kommer med sitt fjärde album. Complete Terry & The Pirates Hc Vol 04 1941 1942 är ett otroligt prisvärt album och innehåller några av de mest minnesvärda ögonblicken från seriens absoluta höjdpunkt.

Ghost World Special Ed Hc är en deluxe utgåva av Daniel Clowes klassiska serie. För de som vill ha en riktigt påkostad version i bokhyllan.

Ett av de roligaste DS-spelen någonsin kommer som manga, dvs Phoenix Wright Ace Attorney Bk 01. Kan någon säga "I object?"

Ett av Mike Allred mer intressanta serier utanför Madman kommer nu samlad i ett album. Red Rocket 7 Tp handlar om en rockstjärna och är givetvis gjord i EP-format om nu folk kommer folk ihåg vad en EP vad för något.

En av mina stora favoriter bland de brittiska serieskaparna, Posy Simmonds kommer med ett nytt album. Tamara Drew verkar minst lika intressant och bra som hennes föregående Gemma Bovary.

En av Staffars favoriter bland Tezukas ver kommer äntligen ut på nytt. Det är värt att notera att den inbundna utgåvan av Black Jack innehåller en Black Jack-historia som inte publicerats tidigare. Mjukpärmsutgåvan kommer inte att innehålla den unika historien.

Som vanligt hittar ni hela listan på nyinkommet-sidan.

1 kommentar: