Staffars Seriers Blog: 5 snabba med Johannes Klenell

06 september 2007

5 snabba med Johannes Klenell

Johannes Klenell har varit en av redaktörerna för Galago sedan årskiftet 2006/2007 och jobbade innan dess som marknadsförare och evenemangsansvarig för tidningen.

1) Hur nöjda är ni med nya Galago?

På en skala från ett till tio? elva får jag nog säga. Det gamla formatet hade sin tid, men det känns minst sagt som vi hittat formatet på Platons idé-Galago nu. Framför allt så är det väl så att all god feedback från våra läsare har fått upp vårt självförtroende en hel del.

2) Du har varit ensam redaktör för Galago det senaste halvåret, har du lyckats uträtta det du önskade?

Det får jag nog säga att jag har. Redaktionellt så har nog jag och Mats Jonsson en ganska klar gemensam bild av vad vi vill att Galago ska vara så den hade kanske inte sett så annorlunda ut. Under det senaste året så har min vision förutom att hålla en god kvalité på antologin dock varit att omformulera oss till en lite annorlunda verksamhet. Resan till CRACK!, den italienska Galagon och nu den engelska är alla led i den naturliga utveckling som jag anser att Galago måste gå mot. Mitt tredje mål var att hålla prenumerantsskaran uppe och det har ju också lyckats. Sen har vi ju haft väldigt kul trots all skakighet och det är väl det viktigaste i slutändan.

3) Påverkar Ordfronts ombildning av företaget er?

Nja och njäe. Alltså, vi hade ju redan flyttats från företaget Galago in i Ordfront förlag i och med omvandlingen till antologi, så när det kommer till bolagsformer så är vår tillvaro sig rätt lik. Internt så förändras vår position hela tiden. Det går bra för vår verksamhet just nu och då ökar också vårt berättigande till större kontroll.

4) Vad kan du berätta om er internationella satsning?

Hmmm. Den internationella satsningen består av en Galagoantologi på engelska som vi just fått anslag för att tillverka och som vi hoppas kunna sprida genom ett amerikanskt förlag. Denna antologi skall även användas som katalog vid våra utlandsresor. När det kommer till resorna så pratar vi definitivt om att återvända till CRACK! nästa år som inspirationsmässigt var en riktig vitamininjektion för oss alla. Vi har tre inplanerade projekt till, men de
håller vi tyst om i nuläget.

5) Hur ser höstutgivningen ut?

Tack bra. Den är precis så lagom liten att vi kan få ordning på verksamheten och vara riktigt väl förberedda för 2008 som även utgivningsmässigt ser ut att bli ett riktigt kanonår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar