Staffars Seriers Blog: Snart i din radio

04 september 2007

Snart i din radio

Jag blev intervjuad av Emily från P3 Populär för en stund sig om superhjältar. Förmodligen kommer det att sändas någon gång i nästa vecka då de skall ha en tema kring just superhjältar. Jag kan bara hoppas att de lyckas redigera bort alltför många av mina hummande och dylikt intetsägande ljud.

Det inte första gången som jag blivit intervjuad i Radio men varje gång så slås jag av hur svårt det är att ge bra svar på öppna frågor. De gånger jag pratar med skrivande journalister finns det betydligt större möjligheter att lägga ut texten och om jag säger något som journalisten inte förstår så kan de ställa följdfrågor. Det är också lättare att hjälpa journalister till att framstå smartare än vad de var när de kom in genom att korrigera de begrepp de använder när de ställer frågor.

För att ta ett exempel från den här intervjun så började hon med att ställa frågan "vad är det som gör seriehjältar så speciella?" Något som ställde mig lite eftersom det var superhjältar vi skulle prata om. Det blev en längre utläggning som de förhoppningsvis kan få något intelligent ur med hjälp av klipp och klistra metoden.

En fråga som jag inte klarade av att besvara på ett vettigt sätt över huvudtaget var "Hur ser det ut med kvinnliga superhjältar, har det blivit bättre?". Omöjligt att inte börja bluddr då Witchblade antingen är ett uttryck för en stark kvinna eller sexistisk skit trots att den är skriven av en kvinna. Finns inga rätta svar och jag vill verkligen inte alienera potentiella kunder genom att säga alltför dumma saker. Fast med tanke på vad jag sa borde jag ha avstått från att svara. :-)

Nåja, blir skoj att lyssna på vad de kommer fram till och om jag inte skäms alldeles för mycket så länkar jag till det. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar