Staffars Seriers Blog: P3 inslaget finns på webben nu

11 september 2007

P3 inslaget finns på webben nu

Det går att hitta här de närmsta 30 dagarna. Jag är på som första inslag i tredje timman och jag har inte klarat av att höra mer än min presentation som får mig att känna mig som en enorm mupp. Har tvingat Håkan att lyssna på det så förhoppningsvis så kommer det en bättre recension. Hörde dock av honom att Orvar Säfström kände sig tvingad att påpeka att Fantomen inte är svensk vilket är sant i så grad att den ägs inte av svenskar. Det jag dock försökte uttrycka var att Fantomen är den enda äventyrsserie som producerats under en lång tid i Sverige som har stora drag som stämmer överens med superhjältegenren men den är ändå inte en superhjälteserie.

Eller för parafrasera lite "Endast skandinavien* svenska Fantomen har".

De svenska äventyren trycks inte om i den amerikanska utgivningen utan det är endast amerikanska serier där. Så den Fantomen vi ser i Sverige är så svensk den kan bli.


*Brasklapp: Har inte koll på vad som trycks i den australiensiska utgåvan av Fantomen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar