Staffars Seriers Blog: Eightball leder till att en lärare slutar/får sparken

20 september 2007

Eightball leder till att en lärare slutar/får sparken

En lärare i Guilford ,Connecticut har blivit tvungen att säga upp sig efter att lånat ut en Eightball-tidning till en 13-årig kvinnlig elev vars mor gick i taket när hon hittade det.
"It's pornographic. I can't imagine my 13 year old looking at it," said Jenny.
Enligt ett TV-inslag så är det fråga om Eightball #22 som blivit omarbetad till albumet "Ice Haven". Vi har sålt slut på tidningen Eightball så jag har bara den omarbetade versionen att döma efter. Det finns nakna bröst i albumet men det är rätt ångestfullt framställt i samband med en tonårsflicka med komplex för ett födelsemärke situationen andas rätt allmän sexualskräck och önskan att vara gift för att få kunna ha sex respekteras. Sedan kan man alltid spekulera i det lämpliga att ge en 13-årig flicka ett seriealbum där detta skildras men utan att veta mer om varför läraren lånade ut tidningen så går det inte ta den diskussionen.

Det kan vara värt att notera att Connecticut är känt i USA som en av de mest liberala staterna och inte del av bibel-bältet så här starka reaktioner är något som får mig att höja på ögonbrynen. Jag börjar också att tänka på de svenska politiker som pratar om "sexualiseringen av det offentliga rummet" och att om de får hållas så kommer vi förmodligen att se liknande händelser i Sverige inom inte en alltför avlägsen framtid.

Slutligen, för er som inte känner till honom så är Daniel Clowes en av de mest konstnärligt respekterade serieskaparna i USA just nu och började nyligen ett uppdrag för New York Times Magazine.

Artikel som beskriver allt hittad via the Beat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar